Bilde av Escherichia coli

Bilde av Escherichia coli

Escherichia coli produserer vitaminene B og K i mave/tarmkanalen. E. coli er ansvarlig for omdannelse av L-trypofan til indoler i tarm-lumen. Et kosthold med mye proteiner setter i gang E. coli til å omdanne indoler. E. coli produserer L-Fenylalinin in vitro.

E. coli kan reduseres i mikrobiomet ved tilskudd av laktulose, GOS og et sunt kosthold rikt på fiber. Reduksjon i mengden E. coli antas å være forårsaket av redusert ph i tarm-lumen, som et resultat av fermentering av fiber.

Escherichia Coli, eller E. Coli, er en bakterie som både kan være bra og dårlig for oss. E. Coli er en naturlig – og viktig – del av mikrobiomet, men visse varianter av den kan være sykdomsfremkallende. En stor del av av urinveisinfeksjoner kan skyldes E. coli bakterier, og vi husker vel alle barn som for noen år siden fikk alvorlig diaré av spekepølser inneholdende E. coli?

E. coli har i tarmen en veldig viktig funksjon – den omdanner aminosyren L-tryptofan til indoler, som har en rekke beskyttende effekter i tarmen. Og som igjen kan omdannes til hormonene Melatonin og Serotonin, som er viktige signalstoffer i sentralnervesystemet. Denne artikkelen belyser godt mange av oppdagelsene rundt indoler og melatonin itarmsystemet.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4539392/

Melatonin er et hormon som ble oppdaget i 1917, som produseres i epifysen (pinealkjertelen) i hjernen, og som spiller en viktig rolle i reguleringen av søvnmønsteret og døgnrytmen vår.

Senere fant man ut at bakterier i tarmen vår – spesielt E. Coli – bidrar til produksjon av melatonin i tarmen, vi har faktisk 400 ganger så mye melatonin i tarmen som vi har i hjernen. Vi har også 3 forskjellige melatoninreseptorer i tarmen, og melatoninet ser ut til å ha flere forskjellige funksjoner, som bl a antiinflammatorisk, regulerer tarmbevegelse, fordøyelse og smerter i tarmen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3198018/

E. coli produserer også et enzym som heter enterobactin, som fremmer opptaket av jern. Man trodde tidligere at dette var negativt for oss, at E. coli «stjal» jern fra oss, men tvert imot, vi «stjeler» enterobactin fra bakterien og fremmer vårt eget jernopptak.

https://www.labroots.com/trending/microbiology/12513/e-coli-bacterium-benefit