Prevotella-bakterier

Prevotella-bakterier

Prevotella spp – økt mengde er assosiert med et redusert bakterielt mangfold i tarmen, IBS, type 2 diabetes og nyutviklet Reumatoid artritt (leddgikt), mens for
lite av denne assosieres med autisme og nedsatt funksjon ved stigende alder.


Prevotella-bakteriene er typiske eksempler på at bakterier kan være både gode og dårlige for oss, avhengig av hvor de er (beliggenhet –beliggenhet – beliggenhet), i hvor store mengder er er, og hvordan vårt eget immunforsvar fungerer. De finnes i morsmelk, så vi er tidlig introdusert for dem, de hjelper oss til å regulere blodsukkeret, produserer BCAA (aminosyrer som bygger muskler) og bidrar til et rikere mangfold, men kan også ses i bihulebetennelser, mellomørebetennelser, lungebetennelser m.m.

https://www.gutmicrobiotaforhealth.com/the-latest-advances-regarding-the-link-between-prevotella-genus-diet-and-its-impact-on-host-health/