Illustrasjonstegning av bakterier i tarm

Illustrasjonstegning av bakterier i tarm

Eubacterium halli er avhengig av Akkermansia
muciniphila og Bifidiobacteria spp som produserer laktat og acetat som den bruker som energikilde. Hovedmetabolitten den produserer er butyrat, men den produserer også propionat, B12 og reuterin som er et antimikrobiskt stoff.

Eubacterium halli er en naturlig forekommende bakterie i mikrobiomet vårt som fermenterer resistente fibre og produserer kortkjedete
fettsyrer, både butyrat og propionat. Det er blant de bakteriene som finnes hos spebarn, så det er altså en av de tidlige bakteriene vi har. Forsøk har vist at den spiller en rolle ved vektproblematikk, den kan bidra til økt insulinsensitivitet (altså være effektiv mot insulinresistens) og dermed
påvirke utviklingen av diabetes 2.

Ved for mye Eubacterium halli

Ingen tiltak

Ved for lite Eubacterium halli

Vurdere tilskudd av bifidobakterier. Egne tilskudd av Eubacterium halli som probiotika er under utvikling, men ikke kommersielt tilgjengelige enda. Inntil videre bør man vurdere tilskudd av bifidobakterier, samt innta en variert, ren og fiberrik kost.