nedbrytning av resistent stivelse
Ruminococcus bromii (Firmicutes phylum)
Ruminococcus bromii starter nedbrytningen av resistent
stivelse slik at andre bakterier kan bruke det til å produsere butyrat, som er viktig for god tarmhelse. Butyrat er den foretrukne næringen til celleveggen i tykktarmen. Ergo gir resistent stivelse næring til iboende bakteriekulturer i tarmen og er derfor fordelaktig. I tillegg reduserer butyrat inflammasjon og Ph-verdi i tarmen. Kost rik på resistent stivelse er havre, kokt og avkjølt ris, belgfrukter, rå potetstivelse, kokte og avkjølte poteter og grønne bananer.
Les mer her:
andre
bakterier som bryter ned stivelse
Eubacterium
rectale
Bacteroides
thetaiotaomicron
Bifidobacterium
adolescentis
Andre stivelsesnedbrytende bakterier som starter
nedbrytningen av resistent stivelse slik at andre bakterier kan bruke det til å
produsere butyrat, som er viktig for god tarmhelse. Butyrat er den foretrukne
næringen til celleveggen i tykktarmen. Ergo gir resistent stivelse næring til
iboende bakteriekulturer i tarmen og er derfor fordelaktig. I tillegg reduserer
butyrat inflammasjon og Ph-verdi i tarmen. Kost rik på resistent stivelse er
havre, kokt og avkjølt ris, belgfrukter, rå potetstivelse, kokte og avkjølte
poteter og grønne bananer.
Les mer her: